home | organisatie | contact | links | colofon | siteoverzicht
 
 
Voorwoord
Beste lezer,

Het oude jaar zit er bijna op. Buiten is het wit van de sneeuw en binnen ratelt de computer om deze nieuwsbrief in uw mailbox te doen belanden. Soms is het goed om aan het eind van een jaar eens terug te kijken. Stichting Disability Affairs is trots op de eigen tentoonstelling ‘In het wild’ over mensen met een beperking midden in de maatschappij. Helemaal met de wetenschap dat hij een heel jaar door de stad Utrecht heeft gehangen. Het hoogtepunt, en u leest en ziet daar meer over in de nieuwsbrief, was de maand oktober waar de tentoonstelling te gast was in het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De Fototentoonstelling werd door staatssecretaris mevrouw Klijnsma met mooie woorden geopend. De laatste ‘hangdag’ van ‘In het wild’ was 2 november bij het congres van 35 jarig bestaan van stichting Fokus. Wat Disability Affairs met de tentoonstelling precies bedoelt en wil leest u verderop in deze nieuwsbrief.

Tevens hebben we een begin gemaakt van een mooie beeldbank. Alle foto’s die in het kader van de fototentoonstelling zijn genomen zitten daarin. Gelukkig weten organisaties de beeldbank al te vinden. Tegen lage kosten kunnen bedrijven, (gehandicapten) organisaties, instellingen, en overheden gebruik maken van de foto’s.
Naast de fototentoonstelling en de handicapfotobank, zijn er een aantal ansichtkaarten gemaakt van de meest aansprekende foto’s. Ook deze zijn te koop.
In deze nieuwsbrief vindt u tevens de gebruikelijke column en een nieuwe rubriek waarin websites besproken worden.
Zoals u waarschijnlijk weet is er een nieuwe wet die zegt dat organisaties geen mails mogen versturen aan u indien u dat niet wenst. Uiteraard respecteren we het als u onze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen. Een mailtje naar Disability Affairs is genoeg om u van de lijst te halen.
Laten we dit jaar mooi afsluiten, ondanks de crisis, om in 2010 met zoveel mogelijk eigen kracht en regie weer op te staan.

Wij, het bestuur van Disability Affairs, wensen u een mooie jaarwisseling.

Jeroen Muller
voorzitter