home | organisatie | contact | links | colofon | siteoverzicht
 
 
Op naar werk, mail je CV
CV-databank
Het is algemeen bekend dat mensen met een functiebeperking moeilijk aan een betaalde baan komen. En dat is niet alleen als de vraag naar arbeid laag is. Zelfs in tijden dat het aanbod aan werk groot is en de werkgevers vechten om de arbeiders. Liever haalt men ze uit het buitenland dan dat er mensen met een handicap gevraagd worden voor ze te komen werken.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt vooral beeldvorming een grote rol te spelen. Door vooroordelen als ziekteverzuim, minder hard werkende werknemers, en hoe moeilijk het is je bedrijf aan te passen is bijna niet op te botsen. Alleen goede voorbeelden daar tegenover zetten, werknemers anders benaderen en hun attenderen op de verantwoordelijkheid, moet helpen.

Stichting Disability Affairs, die de participatie van mensen met een beperking mogelijk wil maken, houdt zich ook bezig met arbeid. Wat we zien is veel ongebruikte kennis van al die mensen die niet in het ?gewone? (wat is gewoon?) arbeidscircuit mee kunnen, maar wel degelijk de competentie hebben werk af te leveren. En aan die onderbesteding van kennis willen we wat gaan doen. In de eerste plaats is het belangrijk in kaart te brengen Wie Waar Goed in is. Daarom zijn we bezig met het opzetten van een databank waarin U uw CV kan deponeren. Vaak horen we van werkgevers dat arbeidsgehandicapten nergens te vinden zijn. Met het vullen van de databank kunnen we dat in ieder geval meteen ontkrachten.

Stichting Disability Affairs wil vervolgens samen met andere partijen een project opzetten om de werkzoekende met een handicap te koppelen aan een potentiŽle werkgever.

Nog even dit, uw CV blijft alleen in bezit van Disability Affairs en is dus voor niemand anders zichtbaar. Mocht er in de wandelgangen een mogelijk match zich aandienen dan wordt eerst met u contact opgenomen. U beslist of u er dan op wil reageren.

Mail uw CV naar: post@disabilityaffairs.nl vermeld daarbij CV-databank.
Op naar werk, mail je CV!
 Van  Aan
 Naam:  Naam:
 E-mailadres*:  E-mailadres*:
 Jouw bericht