home | organisatie | contact | links | colofon | siteoverzicht
 
 
Rode kruis actie: Lekker toegankelijk?!
Lekker uit eten, hartstikke leuk, maar vaak niet makkelijk als je in een rolstoel of een scootmobiel zit! Samen met IENS, dé restaurantsite van Nederland, gaat het Rode Kruis restaurants testen op toegankelijkheid.

Het Nederlandse Rode Kruis werkt samen met IENS, dé restaurantgids van Nederland. Het doel: de rolstoeltoegankelijkheid testen van restaurants. Voor de meeste mensen is het heel gemakkelijk even een hapje te eten in de stad, maar dat wordt anders als je allerlei obstakels tegenkomt omdat je in een rolstoel zit.

Fysieke drempels centraal
In deze campagne staan fysieke drempels centraal. Opstapjes, trappen en te smalle deuren maken het met name rolstoelers niet makkelijk! Eind vorig jaar bleek uit een TNS/NIPO onderzoek in opdracht van het Rode Kruis dat onder gehandicapten en chronisch zieken twee keer zoveel eenzaamheid voorkomt. Naast het feit dat het voor chronisch zieken en gehandicapten moeilijker is om sociale contacten te maken en te onderhouden, spelen fysieke drempels hierbij een rol. Met deze restaurantactie brengt het Rode Kruis dit onder de aandacht.

Lekker en toegankelijk?
De komende maanden gaan gehandicapten en chronisch zieken restaurants testen. Op de ?Maak Contact?-website (www.maakcontact.nl ) van het Rode Kruis kan een stapmaatje gezocht worden om mee te gaan naar een restaurant. Gehandicapten kunnen op www.iens.nl zélf aangeven hoe toegankelijk én lekker restaurants zijn. Is het eten naar wens? Kunnen ze makkelijk naar het toilet? Hoe gaat het personeel met hen om? De persoonlijke ervaring staat centraal. De bevindingen worden gebundeld in een boekje, waarmee toekomstige bezoekers gerichter een toegankelijk restaurant kunnen uitzoeken.
Lekker toegankelijk!
 Van  Aan
 Naam:  Naam:
 E-mailadres*:  E-mailadres*:
 Jouw bericht