home | organisatie | contact | links | colofon | siteoverzicht
 
 
...waar gehandicapte kinderen met hun ouders wonen.
De Wijde Mantel, een ouderinitiatief in de Glind.

We zijn er trots op u te kunnen vertellen dat er een unieke woonvoorziening gaat komen voor gezinnen met een gehandicapt kind. En we hebben op dit moment door omstandigheden twee plaatsen vrij.

Hoe ziet De Wijde Mantel er uit?
Per gezin is er een gezinswoning met daaraan vast een appartement voor het gehandicapte kind.
Alle appartementen hebben een deur naar de gemeenschappelijke ruimte, waar een of meerdere zorgverleners aanwezig zijn. Zo hebben de gehandicapte kinderen steeds de mogelijkheid om elkaar en andere kinderen te ontmoeten. En zo worden de ouders ontlast van de permanente zorg, terwijl ze toch bij hun kind zijn. Er is ook een werkplaats, een grote kapschuur, waar de kinderen kunnen auto?s wassen, timmeren, of wat dan ook. Kortom een veilige plek in een klein dorpje, een plek, waar geleefd wordt.

Waarom?
Eerst was er de aarzeling om ons kind naar een instelling te sturen. Hoe goed de werkers in een instelling ook zijn, ze kennen ons kind niet zoals wij. En als ze het nét gaan leren kennen, verdwijnen ze weer. Ons kind kan niet zelf zeggen wat het wil en heeft een ?tolk? nodig, wij zijn de beste tolk. Maar de zorg wordt met het opgroeien van ons kind ook zwaarder, we zien dat we het niet lang vol houden en uiteindelijk op een instelling aangewezen zouden zijn. Daarna ontstond het idee om de zorg samen met andere ouders en zorgverleners te delen. In plaats van een woonvorm van gehandicapte kinderen met zorgverleners, werd het initiatief geboren voor een woonproject waar ouders en de andere kinderen van het gezin deel van uit maken.

Stand van zaken
Er is al veel gebeurd. Met onze architect hebben we onze ideeën uitgewerkt. We hebben grond gevonden en twee enthousiaste partners. De Rudolphstichting wordt eigenaar van de gebouwen en verhuurd deze aan Stichting De Wijde Mantel. De J.P. van den Bentstichting is onze ?hoofdaanbieder van zorg?, belangrijk als u zorg in natura ontvangt. We hebben de bouw en de exploitatie financieel rond. Inmiddels is de fundering gestort en naar verwachting zullen de (huur)woningen in september 2006 worden opgeleverd.
Door omstandigheden zijn er nu nog twee plaatsen vrij. De voorwaarde is dat er een CIZ indicatie is voor verblijf Voor kinderen onder de 18 jaar hebben we extra afspraken gemaakt met het zorgkantoor dat de kosten voor het zorgappartement betaald kunnen worden. En dat het gezin wil komen wonen op de Glind.

Zou het iets voor u zijn?
Als dit plan u aanspreekt, als u de dagelijkse omgang met uw kind noodzakelijk acht, als het u lijkt om praktische en morele steun voor uzelf om u heen te hebben, als u de mogelijkheid op prijs stelt om uw andere kinderen en elkaar als ouders meer aandacht te kunnen geven ? dan zou u kunnen overwegen contact met ons te zoeken. Wellicht bent u bang voor te weinig privacy in deze woonvorm. Ook wij vinden het van belang om een goede balans te vinden tussen privacy en de zorg voor de kinderen. We stellen vooraf weinig regels, maar een aantal basisafspraken zijn noodzakelijk. Er zal zeker maandelijks een huisvergadering plaats vinden en van de gemeenschappelijke ruimte willen we echt gebruik maken. We stellen ons voor om er een piano neer te zetten, om er eens samen te eten, om er feestjes te houden. Het is aan u of dat u te ver gaat of dat het u juist enthousiast maakt.

Contact opnemen
Nieuwsgierig geworden, belangstelling om zelf zo te wonen, neem dan contact op met Stichting de Wijde Mantel.

Bas van Dijck of Paulien Jansen telefoon 030 687 15 35 Jenny Brevoord telefoon 0342 45 25 95
Stichting De Wijde Mantel, p/a De GLind Rudolph 10 3794

Kijk op de website:

http://www.dewijdemantel.nl./
 Van  Aan
 Naam:  Naam:
 E-mailadres*:  E-mailadres*:
 Jouw bericht